Kup Magazyn Gitarzysta
Strona główna / Muzyka / Newsy / Konkurs: do wygrania 10 płyt Rootwater "Visionism"

Konkurs: do wygrania 10 płyt Rootwater "Visionism"

Kolejny konkurs i kolejna ciekawa nagroda. Tym razem rozdajemy płyty zespołu Rootwater "Visionism".

Wokalista Maciek Taff w intrygujący sposób przybliża tematykę albumu: "Wyobraź sobie , że wszystko co cię otacza, cała twoja rzeczywistość, kolory, smaki, dźwięki są złudzeniem...  twój świat, twoi przyjaciele z którymi żyjesz, wrogowie z którymi konkurujesz, cele do których dążysz są nieprawdziwe, nawet siebie samego widzisz inaczej... że to tylko projekcja nieprawdziwego świata, który udaje świat realny, daje ci iluzję prawdziwego życia... ...i jeżeli masz przeświadczenie, że coś takiego może mieć miejsce to wróć do źródła, przedrzyj się przez zasłony przyjętych nawyków, przyzwyczajeń i schematów do najstarszych elementów twej duszy i przypomnij sobie jaki byłeś, działaj tak jakbyś był ostatnim bastionem upadającego człowieczeństwa z pełną niepohamowaną wiarą...".

Codziennie do wygrania w naszym konkursie będzie jeden egzemplarz płyty Rootwater "Visionism". Zadanie konkursowe polega na ułożeniu historii, która byłaby związana z konceptem, o którym opowiedział Maciek Taff. Pierwsza osoba narzuca fabułę pozostałym, gdyż jej pięć zdań (umownie, nie jest to wymóg), narzuci w kolejnych dniach pozostałym historię. Każdego kolejnego dnia konkursowicze będą musieli dołożyć swoją cegiełkę do opowiadania. W związku z prośbami mailowymi o zorganizowanie prostszego konkursu, przychylamy się do tego i zamiast tworzenia wspólnego opowiadania, będą bardziej tradycyjne pytania konkursowe. Jednocześnie chcielibyśmy nagrodzić specjalnie, płytą Rootwater, ale także kilkoma miłymi dodatkami Grzegorza Żurka, który przesłał całkowicie swój tekst. Warto przeczytać. Odpowiedzi na kolejne zadania należy przesyłać pod adres konkurs@magazyngitarzysta.pl podając w temacie hasło Rootwater. W treści należy uwzględnić pełne dane adresowe do wysyłki.

1. Napisz opowiadanie osadzone w realiach płyty "Visionism".
Odpowiedź: [link]
Zwycięzca: Grzegorz Żurek z Częstochowy

2. W jakich latach gitarzystą Rootwater był Tomasz Jońca?
Odpowiedź: 2002-2004
Zwycięzca: Izabela Szendo z Poznania

3. Wskaż link w serwisie GITARZYSTA.tv, pod którym obejrzeć można jedną z części prezentacji albumu "Visionism".
Odpowiedź: http://www.gitarzysta.tv/?p=400, http://www.gitarzysta.tv/?p=402, http://www.gitarzysta.tv/?p=404
Zwycięzca: Sławomir Ćwiek z Sępólna Krajeńskiego

4. Dzięki jakiemu wydawnictwu na rynku pojawiły się dwa ostatnie krążki Rootwater?
Odpowiedź: Mystic Production:
Zwycięzca: Martyna Tandecka z Chojnic

5. Kto jest autorem, przyznacie że rewelacyjnej, sesji zdjęciowej, która promuje nowy album Rootwater? Mieliście okazję podziwiać ją w newsach o płycie, jak również niedawno w topie naszej strony.
Odpowiedź: Filip Żołyński i Przemek Kulikowski
Zwycięzca: Daniel Krzaczkowski z Lublina

6. Klasyczne pytanie: dlaczego to Ty powinieneś lub powinnaś otrzymać szósty egzemplarz konkursowy płyty?
Odpowiedź: Dlaczego płyta powinna trafić do mnie? Otóż jestem wielkim fanem supergrupy Black River, w której wokalistą, podobnie jak w Rootwaterze jest Maciek Taff. Od dawna chciałem usłyszeć jakiś album macierzystej formacji Taffa, którego głosem jestem wręcz zafascynowany, jednak nigdy nie miałem okazji. Jestem biedny jak mysz kościelna, a nie mam w zwyczaju okradania artystów, zwłaszcza tak wybitnych, a do tego rodzimych.
Zwycięzca: Michał Pisarski z Piastowa

7. Jaki był powód "pobicia" Zbyszka Zeglera przez zespół Rootwater? Podpowiadamy, że odpowiedź możecie znaleźć na naszym Blipie :)
Odpowiedź: Chodziło o to, że dziennikarz w swojej wypowiedzi począł się odnosić do pewnej recenzji, w której piszący określił Maćka Taffa jako bękarta Mike'a Patona oraz Serjiego Tankiana. Taff odebrał to jakoś tak, że go się oskarża o bycie gejem. Tak prawdę mówiąc to i tak uważam, żę to było ukartowane ;). [od Redakcji: ta "pewna" recenzja to oczywiście tekst z najbardziej opiniotwórczego Magazynu w sieci, czyli naszego Gitarzysty, a jakże!]
Zwycięzca: Magdalena Żmuda z Lublina

8. Który z członków Rootwater udziela się w grupie Black River?
Odpowiedź: W Black River udziela się Maciek Taff.
Zwycięzca:
Mikołaj Wesołowski z Gdańska

9. Na ścieżce dźwiękowej do jakiej gry komputerowej pojawił się utwór Rootwater?
Odpowiedź: Na ścieżce dźwiękowej do gry "Wiedźmin".
Zwycięzca: Agnieszka Pruszkowska z Belska Dużego


10. Dodaj naszego Blipa http://magazyngitarzysta.blip.pl do obserwowanych. Podaj swojego nicka w wiadomości konkursowej.
Zwycięzca: Daria Cieplińska z Gdańska

Informacja dotycząca wysyłki nagród: jak większość naszych stałych konkursowiczów wie, płyty wysyłamy standardowo w dniu w którym publikujemy nazwisko zwycięzcy, jednak w związku z wakacjami będzie tym razem delay i kompakty dotrą do Was pewnie jakoś w przyszłym tygodniu :)

Zapraszamy również na stronę zespołu http://rootwater.pl/ . Przypominamy, że Magazyn Gitarzysta jest patronem albumu "Visionism".

NieWolnOść Hunter

Dystans jaki oddziela dziś zespół Hunter od własnych nagrań z przełomu XX i XXI wieku jest trudny do zmierzenia. Kapela weszła w proces muzycznej...Gramy dalej

3 /10
Popestar Ghost

Jako jeden z nielicznych w redakcji naszego magazynu uparcie bronię Ghost.

Gramy dalej

9 /10
Breaking Habits
Gatunek: Rock
Testament ocena 8
Brotherhood of the Snake
Gatunek: Thrash metal
When The Smoke Clears
Gatunek: Hardcore
Zobacz wszystkie
KALENDARIUM
poprzedniGrudzieńnastępny
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31