Kup Magazyn Gitarzysta
Strona główna / Muzyka / Newsy / Konkurs: 13x nowa płyta Happysad

Konkurs: 13x nowa płyta Happysad

"Mów Mi Dobrze" to czwarta premierowa płyta zespołu happysad. Kto jeszcze nie kupił, może ją zgarnąć w naszym konkursie.

Materiał na nią w większości powstawał w lipcowe, upalne ranki i popołudnia, stąd też dużo w nim słońca i lekkości letnich dni. "Mów Mi Dobrze" to zbiór dwunastu piosenek w klimatach do jakich przyzwyczaił nas zespół. Nie ma rozbudowanych form muzycznych czy popisów instrumentalistów, jest za to klasyczna budowa "zwrotka refren, zwrotka refren", w której happysad czuję się chyba najlepiej. Oprócz "W Piwnicy U Dziadka", który to utwór ukazał się na wydawnictwie koncertowym, oraz "Nie Ma Nieba" wpisanym już od roku na koncertową setlistę zespołu, na "Mów Mi Dobrze" usłyszymy jeszcze 10 premierowych piosenek. Tak jak w przypadku poprzednich płyt, za teksty odpowiada wokalista Kuba Kawalec, a muzykę stworzył cały zespół.

13 egzemplarzy albumu "Mów Mi Dobrze" rozdamy w konkursie, w którym co pewien czas będziemy publikować na tej podstronie jedno pytanie. Odpowiedź na nie należy wysłać pod adres konkurs@magazyngitarzysta.pl. W treści nie należy zapominać o swoich pełnych danych adresowych, a w temacie o podaniu hasła Happysad. Pomiędzy publikacją kolejnych pytań losowani będą zwycięzcy. Zaczynamy!

1. Jaką ocenę płycie "Mów Mi Dobrze" wystawił Grzegorz Żurek w naszym portalu? 
Odpowiedź: 8/10
Zwycięzca: Angela Zajfert z Brzegu Dolnego

2. Jaka piosenka na płycie "Mów Mi Dobrze" jest najstarszą? Odpowiedzi możecie szukać w wywiadzie z Łukaszem Ceglińskim na naszej stronie!
Odpowiedź: Ciało I Rozum
Zwycięzca: Aleksa Naskrent z Gostynia

3. W którym roku został założony zespół happysad?
Odpowiedź: W 2001.
Zwycięzca: Agnieszka Błasiak z Sieradza 

4. Gdzie został zarejestrowany koncert happysad, wydany później na nośniku DVD?
Odpowiedź: W krakowskim klubie Studio
Zwycięzca: Sandra Szelejewska z Katowic

5. Pod jaką nazwą występowało happysad w latach 1997-2002?
Odpowiedź: Happy Sad Generation
Zwycięzca: Alicja Wójcik z Krakowa

6. Z których swoich płyt zespół happysad nie jest zadowolony? Odpowiedź znajdziecie w wywiadzie na naszej stronie.
Odpowiedź: z pierwszych dwóch.
Zwycięzca: Grzegorz Karaluch z Sochaczewa

7. Czy w kolekcji płytowej członków happysad znajdują się płyty Behemotha?
Odpowiedź: Tak.
Zwycięzca: Anna Ziółek z Warszawy

8. Gdzie została nagrana płyta "Mów Mi Dobrze"?
Odpowiedź: W studiach S4 i S3 Polskiego Radia.
Zwycięzca: Karolina Dudkiewicz z Łodzi

9. Kto z zespołu określił muzykę uprawianą przez happysad jako rock regresywny?
Odpowiedź: Jakub Kawalec
Zwycięzca: Tomasz Stefaniak ze Starego Dzierzgonia

10. Wymień tytuł przynajmniej jednej płyty, która tak jak ostatni album happysad, jest w dystrybucji firmy Mystic Production, a której recenzja znajduje się obecnie na stronie głównej naszego portalu.
Odpowiedź: "Hell In A Box" President Evil
Zwycięzca: Martyna Tandecka z Chojnic

11. Kto był realizatorem płyty "Mów Mi Dobrze"?
Odpowiedź: Leszek Kamiński
Zwycięzca: Tomasz Okarmus ze Skawiny

12. Który z członków grupy SenZu występował wcześniej w happysad?
Odpowiedź: Maciej Sosnowski
Zwycięzca: Mariusz Główka z Ostrowca Świętokrzyskiego

13. Kto pierwszy, ten lepszy!
Zwycięzca: Marek Waniewski ze Szczecina

Popestar Ghost

Jako jeden z nielicznych w redakcji naszego magazynu uparcie bronię Ghost.

Gramy dalej

9 /10
Breaking Habits Meller Gołyźniak Duda

Wreszcie doczekaliśmy się polskiej supergrupy z prawdziwego zdarzenia. Nie jakiejś tam odpustowej zgrai muzykantów do kieliszka, ale ekipy złożonej...Gramy dalej

8 /10
Testament ocena 8
Brotherhood of the Snake
Gatunek: Thrash metal
When The Smoke Clears
Gatunek: Hardcore
Shklo ocena 7
Shklo Music
Gatunek: Alternatywa
Zobacz wszystkie
KALENDARIUM
poprzedniGrudzieńnastępny
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31